3 Greseli intalnite in procesul de custodie

In general atunci cand doi parinti sunt separati, ei nu sunt in masura sa elaboreze un plan de comun acord pentru familia lor, ei nu au nici o alta alternativa decat sa mearga in instanta pentru a cere un ordin de custodie pentru copil.

Atunci cand se intampla acest lucru, parintii pun viitorul copiilor lor in mainile unui judecator, care trebuie sa decida care dintre parinti va fi alegerea cea mai buna pentru cresterea copiilor. Dupa cum se poate imagina, o astfel de alegere este foarte dificil pentru judecator. Ajungand la tribunal pentru a lupta pentru custodia copilului este un moment foarte emtional si obositor pentru ambii parinti. Si multi dintre ei fac greseli pur si simplu pentru ca nu sunt siguri despre ceea ce vor sa faca,si sunt usor influentati de prieteni si membri ai familiei, care de obicei au putina experienta cu instantele de judecata. Deci, este esential sa intelegem ca alegerea unui avocat cu experinta in consultanta juridica este absolut necesar si totodata si lucrurile care trebuie sa le evitam, in scopul de a obtine un avantaj in instanta.  Aici sunt 3 dintre cele mai frecvente greseli fac parintii, precum si sfaturi despre cum sa le evitam:

1.Nu lasa emotiile sa te influenteze
In timpul unui asemenea moment, parintii au adesea emotii coplesitoare, inclusiv furie si tristete. Cu toate aceste este important sa nu lasati va lasati emotiile sa va influenteze pe parcusul procesului, si sa fiti sigur de ceea ce va doriti .Acest comportament emotional poat fi utilizat de catre celalalt parinte pentru a arata ca poate nu sunteti cea mai buna alegere pentru a castiga custodia copilului.Nu lasati presiunea din partea celor din jur sa va influenteze alegeriile care mai poate tarziu ai putea sa le regreti ,pentru a evita acest lucru, consultati intotdeauna un avocat cu privire la situatia dumneavoastra specifica. Parintii care nu sunt capabili sa-si controleze emotiile în fata instantelor, prietenilor, vecinilor sau oricine altcineva care este implicat in viata copiilor lor iar asta ar putea fi un dezavantaj in procesul de incredintare a copilului.

2.Refuzul de a colabora cu celalalt parinte

Chiar daca s-ar putea sa nu aveti cele mai bune sentimente pentru  fostul partener, una dintre cele mai mari greseli pe care le puteti face este de a pune acele sentimente mai presus de interesul copiilor tai. Refuzul de a comunica , ar putea face judecatorul sa creada ca nu va pasa de bunastarea copilului  in schimb, incearcati sa pastrati un dialog deschis si constructiv cu cealalta parte implicata .Comunicare pasnica, consecventa, este esentiala in procesul din instanta chiar daca poate parea absolut imposibil. Gandti-va la comunicarea cu fostul partener ca avand ca scop principal: viitorul copilului dumneavostra.Scopul este de a stabili o comunicare fara conflicte, fie ca vorbiti prin e-mail, telefon sau in persoana, urmatoarele metode pot ajuta sa initiezi si sa mentii o comunicare eficienta.

3.Locul de munca

Stabilitatea la locul de munca este un factor important in obtinerea custodiei copiilor. Ramai angajat si nu lasa locul de munca doar daca exista un motiv bun foarte bine intemeiat. Un judecator va dori sa se asigure ca va puteti sprijini copiii dumneavoastra.Instanta ia in considerare toate circumstantele situatiei si ia decizia bazat pe ceea ce va fi cel mai bine pentru copilul tau iar programul de la locul de munca ar fi cu siguranta un factor important in decizia de custodie.

Acele elemente mentionate in acest articol sunt doar cateva dintre cele mai intalnite greseli pe care parintii o fac cand vine vorba de custodia copilului. Ceea ce au aceste greseli in comun: toate se ridica la refuzul sau incapacitatea de a actiona ca un parinte responsabil.Divortul nu este un capat de tara ,chiar daca vom trece printr-o perioada grea cu privire la procesul de divort ,retine:maine e o noua zi si noi usi si oportunitati se vor deschide.Odata ce lucrurile se mai linistesc, s-ar putea sa ai o perspectiva cu totul diferita asupra vietii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *